Wat kan ik doen als vrijwilliger bij de voedselbank

Vrijwilliger bij de voedselbank

 

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank? Klik hier voor een overzicht met onze vacatures. De vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.

 

Je bent welkom als vrijwilliger

Bij onze voedselbank geven we iedere week gezonde en lekkere voeding aan onze klanten. Want ook als het tegenzit en je niet kunt rondkomen, moet iedereen in Nederland goed kunnen eten. Daar zorgen we met onze vrijwilligers en vele leveranciers graag voor. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, werken we met vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn stuk voor stuk bevlogen, werken in goede sfeer samen en hebben allemaal iets over voor de ander. Elke week helpen we onze klanten. Dat is best een uitdaging iedere dag. Dat helpen lukt doordat vele handen licht werk maken. Samen met alle vrijwilligers zorgen we ervoor dat we alle klanten professioneel en servicegericht helpen.

Je raadt het al, jouw hulp als vrijwilliger kunnen we goed gebruiken. Dus kom helpen in onze professionele maar vooral gezellige teams waar je met iedere achtergrond een steentje kunt bijdragen. Of je nu voedsel wilt uitdelen aan onze klanten of een specialistische, logistieke functie zoekt, bij de voedselbanken vind je voldoening en uitdaging in tal van functies.

Mogelijke taken bij de voedselbank

Er zijn functies waarbij we iedere week moeten leveren, zoals

  • pakket voorbereiden / inpakken
  • vervoer / ophalen voedsel

Daarnaast zijn er ook functie die onregelmatige of projectgebonden inzet vergen, zoals

  • Bestuurlijk zoals penningmeester
  • events / projecten begeleiden
  • ICT taken zoals web site
  • speciale kwaliteiten, zoals talenkennis (arabisch), communicatie enz.

Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde professionals. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. 

Voor meer informatie vul het contactformulier in, of bel

061 296 6541